TRACTAMENTS

Som els millors en
Tractaments
Depressió

La depressió és un trastorn de l'estat de l'ànim, que es tradueix en un estat de decaïment que es manifesta a través de símptomes psíquics , somàtics i cognitius.

Ansietat

L'ansietat és una reacció emocional normal i necessària per a la supervivència dels individus i de la nostra espècie, però comencem a considerar-ho un problema quan les reaccions d'ansietat arriben a nivells excessivament alts...

Trastorns de la conducta alimentària

La majoria dels trastorns de l'alimentació es caracteritzen per fixar excessivament l'atenció en el pes, la figura corporal i el menjar, fet que causa conductes alimentàries perilloses.

Trastorns obsessius compulsius

El trastorn obsessiu compulsiu (TOC) és un dels problemes mentals que més patiment causen als pacients. Comença de forma insidiosa i si no es tracta no desapareix amb el temps, sinó que s'agreuja...

Trastorns per estrés post traumàtic

El trastorn per estrès posttraumàtic (TEPT) és un trastorn molt comú que es produeix després d'haver experimentat o patit un esdeveniment altament traumàtic...

Trastorns de la personalitat

Un trastorn de personalitat és un tipus de trastorn mental que presenta un patró de pensament i comportament marcat i poc saludable. Una persona amb trastorn de personalitat té dificultats per...

Depressió

La Depressió és juntament amb l’ansietat, el trastorn que més ens trobem a la consulta. De vegades la depressió es desenvolupa de forma primària, sent aquest el trastorn en si, i altres vegades apareix de forma secundària com a conseqüència o símptoma d’un altre trastorn primari.

La depressió és un trastorn de l’estat de l’ànim, que es tradueix en un estat de decaïment que es manifesta a través de símptomes psíquics (desinterès, disminució de l’autoestima), somàtics (pèrdua de gana, alteracions del son, mals de cap, etc.) .) i cognitius (problemes de concentració).

La tristesa i la malenconia són dos sentiments que són presents en algun moment de la nostra vida, però que prolongats en el temps i juntament amb una altra simptomatologia poden desencadenar una depressió.

Identificar els símptomes serà fonamental:

 • Estat d’ànim depressiu la majoria del dia. En nens i adolescents l’estat d’ànim sol ser irritable.
 • Disminució important de l’interès o el plaer per totes o quasi totes les activitats.
 • Pèrdua important de pes sense fer règim o, per contra, augment de pes.
 • Insomni o hipersòmnia (massa son).
 • Agitació (inquietud) o alentiment psicomotor (moviments lents).
 • Fatiga o pèrdua d’energia cada dia.
 • Sentiments d’inutilitat o culpa excessius, inadequats.
 • Disminució de la capacitat per pensar, per concentrar-se, per retenir dades, o per prendre decisions.
 • Pensaments recurrents de mort, ideació suïcida fantasiejada o començant a planejar-se.

En pateixes? Contacta’ns!

Ansietat

L’ansietat és una reacció emocional normal i necessària per a la supervivència dels individus i de la nostra espècie, però comencem a considerar-ho un problema quan les reaccions d’ansietat arriben a nivells excessivament alts o poden ser poc adaptatives en determinades situacions. En aquest cas, la reacció deixa de ser normal i la considerem patològica.

Quan l’ansietat és molt elevada, patim símptomes físics, emocionals i cognitius.

L’ansietat sempre té un perquè…  De vegades, rebem a la nostra consulta pacients que ens són conscients d’estar vivint una situació problemàtica, només saben que pateixen ansietat però no saben el perquè. De vegades perquè creuen que l’ansietat ha de ser la conseqüència d’un problema terrible, el qual no en tenen, desconeixent que les petites dificultats o malestars del dia a dia que, acumulats i mal integrats, poden produir ansietat.

En pateixes? Contacta’ns!

Trastorns de la Personalitat

Un trastorn de personalitat és un tipus de trastorn mental que presenta un patró de pensament i comportament marcat i poc saludable. Una persona amb trastorn de personalitat té dificultats per percebre i relacionar-se amb les situacions i les persones. Això causa problemes i limitacions importants en les relacions, les activitats socials, la feina i l’escola.

En alguns casos, es desconeix patir un trastorn de personalitat perquè es considera la pròpia manera de pensar i de comportar-te com a natural. I és possible que es culpi els altres pels continus conflictes que es pateixen.

Els trastorns de personalitat generalment comencen a l’adolescència o l’adultesa primerenca. Hi ha diversos tipus de trastorn de personalitat. Alguns es tornen menys obvis en el transcurs de la mitjana edat.

 • Trastorn paranoide de la personalitat
 • Trastorn esquizoide de la personalitat
 • Trastorn esquizotípic de la personalitat
 • Trastorn de personalitat antisocial
 • Trastorn límit de la personalitat
 • Trastorn histriònic de la personalitat
 • Trastorn narcisista de la personalitat
 • Trastorn de la personalitat per evitació
 • Trastorn de la personalitat dependent
 • Trastorn de la personalitat obsessiu-compulsiva

En pateixes? Contacta’ns!

Trastorns de la Conducta Alimentària

La majoria dels trastorns de l’alimentació es caracteritzen per fixar excessivament l’atenció en el pes, la figura corporal i el menjar, fet que causa conductes alimentàries perilloses. Aquestes conductes poden tenir una repercussió considerable a la capacitat del cos per obtenir la nutrició adequada. Els trastorns de l’alimentació poden causar danys al cor, l’aparell digestiu, els ossos, les dents i la boca, i derivar en altres malalties.

Els trastorns de l’alimentació més freqüents són l’anorèxia nerviosa, la bulímia nerviosa i el trastorn alimentari compulsiu.

Amb freqüència, aquests trastorns es manifesten a l’adolescència i els primers anys de l’adultesa, encara que poden aparèixer a altres edats. Amb tractament, podeu tornar a tenir hàbits alimentaris més saludables i, de vegades, revertir les complicacions greus causades pel trastorn de l’alimentació.

En pateixes? Contacta’ns!

Trastorns Obsesius Compulsius

El trastorn obsessiu compulsiu (TOC) és un dels problemes mentals que més patiment causen als pacients. Comença de forma insidiosa i si no es tracta no desapareix amb el temps, sinó que s’agreuja, per això és molt important entendre la importància del tractament professional.

Perquè puguem parlar de TOC, sempre hi haurà d’haver una Obsessió que generi ansietat i una compulsió que busqui disminuir aquesta ansietat.

Les Obsessions són pensaments, impulsos i/o imatges mentals que es viuen com a intrusives, que generen molt de malestar i s’experimenten com una pèrdua de control. Quan apareixen l’únic recurs de la persona és intentar eliminar, ignorar, neutralitzar o evitar aquestes obsessions a través d’una acció que anomenem Compulsió.

Hi ha diverses tipologies:

 • Obsessions d’ordre i simetria i rituals de comptatge, lentitud i comprovació
 • Obsessions de dany, responsabilitat i compulsions de comprovació i reassegurança
 • Obsessions escrupoloses de brutícia i contaminació i rituals de rentat i neteja
 • Obsessions amb imatges, pensaments o impulsos repugnants (violents, blasfems o agressius) amb rituals o sense que poden ser cognitius.

En pateixes? Contacta’ns!

Trastorns per Estrès Post Traumàtic

El trastorn per estrès posttraumàtic (TEPT) és un trastorn molt comú que es produeix després d’haver experimentat o patit un esdeveniment altament traumàtic (com per exemple, un atemptat, una agressió sexual, un segrest, un accident… etc.), al que està en joc la vida de les persones. El trastorn també pot desenvolupar-se de manera indirecta sense necessitat de ser víctima de la situació traumàtica, pot ser suficient haver presenciat com li passava a una altra persona.

No totes les persones que pateixen TEPT han d’haver viscut o presenciat una situació perillosa, de vegades la mort sobtada d’un ésser estimat o un avortament inesperat poden arribar a desenvolupar un trastorn d’estrès posttraumàtic.

En definitiva, ja sigui directament o indirectament, es tracta d’un esdeveniment que té el poder potencial de distorsionar la idea que té aquesta persona sobre allò que és segur o en qui pot confiar. Les imatges d’aquesta situació traumàtica tornen a experimentar-se una vegada i una altra en contra de la voluntat de la persona, malgrat el pas del temps.

El record de l’experiència és totalment viscut ja que es reviuen amb detall els elements que hi havia en aquella situació. A més, de vegades aquest record va acompanyat d’intenses reaccions d’ansietat que poden estar desencadenades per la preocupació, la por intensa, la manca de control, l’evitació de situacions relacionades amb el succés, etc.

Les persones amb aquest trastorn perceben el món com a altament perillós i solen perdre la sensació de control sobre la pròpia seguretat. Les sensacions visuals, auditives i tàctils queden gravades profundament a la memòria de la persona ja que posseeixen una alta rellevància per sobre de qualsevol altre record.

Normalment les persones que pateixen TEPT, tenen un estat emocional en què predominen l’ansietat, la culpa, la ira, la ràbia, l’hostilitat, de vegades la vergonya, i sovint la tristesa i fins i tot la depressió. Aquest estat emocional produeix un fort malestar psicològic, alta activació fisiològica i problemes de conducta.

En pateixes? Contacta’ns!

C/ de Barcelona 206
17005 Girona

Menu